Verbeter de sfeer op werk!


Verbeter de sfeer op werk! - EK 2024

In België is het veel voorkomend dat er op kantoor een voetbalprono competitie wordt gehouden. Daar gaan we het over hebben in dit artikel. Managers en andere professionals gebruiken voetbalpoules op het kantoor om de banden te versterken. Maar hoe krijgt zo’n spel dit voor elkaar?

Een voetbalpoule, wat is dat precies?

Om bij het begin te beginnen: wat is een voetbalpronostiek. Er bestaan in de wereld twee verschillende soorten voetbalpoules. De eerste poule is gebaseerd op niet bestaande teams, waarbij je een manager speelt van een zogeheten team. Jij bepaalt de aankopen, en jij bent verantwoordelijk voor alle keuzes die een teamleider normaal ook maakt. Aangezien je veel nieuwe dingen moet leren, zit er een steile leercurve aan deze variant, zeker voor mensen die net beginnen. Onze variant daarentegen, is erg gemakkelijk, zelfs voor beginners! Het spel is namelijk gebaseerd op echte wedstrijden, waardoor je niets hoeft te leren om te beginnen met het spel. Zo kan je na het maken van je account direct beginnen met het voorspellen van de wedstrijden. Voorspel jij de meeste wedstrijden goed, dan krijg jij de meeste punten en ga je er vandoor met de winst. Er zijn ook nog bonuspunten te verdienen waardoor het altijd spannend blijf wie er de meeste punten behaalt.

Creëer samenhorigheid met dit spel

Als je een voetbalpoule gaat spelen met je team, dan heeft dit hetzelfde doel als andere activiteiten op de werkvloer. Het gaat namelijk erom dat de sociale connecties en werksfeer verbeterd worden. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende afdelingen tegen elkaar laten strijden, of juist mensen door middel van willekeurige teams ook willekeurige tegenstanders geven. Zo leert jouw team iedereen goed kennen en communiceren ze beter met elkaar.

Is een voetbalpronostiek geen afleiding?

Vele managers maken zich zorgen dat een voetbalpoule de voor te veel afleiding zou zorgen tijdens de werkdag. Dit zou een negatief effect hebben op de productiviteit van het team. Dit komt omdat ze denken dat werknemers dan veel tijd besteden aan het doen van hun voorspellingen in de voetbalpoule tijdens de werkdag. Maar dit is simpelweg te voorkomen als ieder ander probleem wat zich uit op de werkvloer; door regels af te spreken over wanneer mensen de voetbalpoule spelen. Zo kan je vragen of ze tijdens niet werkuren en pauzes hier hun tijd aan besteden

Wie hebben er interesse in zo’n poule?

Ervan uitgaand dat nog niet iedereen weet van een voetbalpoule is, en dat er ook enkelen zullen zijn die überhaupt geen kennis hebben van voetbal. Onze software is speciaal gemaakt voor mensen met weinig ervaring hiermee. Het spreek voor zich en is eenvoudig te gebruiken. Je kan zowel winnen met het random invullen van alle uitslagen, als door een doordachte strategie toe te passen. Voetbal is ten slotte een balsport. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken of iedereen wel mee wil doen. Voor de mensen die niet van voetbal houden, is juist het samen doen van een langdurig spel iets waar zij veel plezier uit halen.

Wat er verder nog ter tafel komt

Je kan niet voetbalfans aanmoedigen door een extra beloning uit te reiken aan de winnaar van de poule. Sommige bedrijven kiezen er bijvoorbeeld voor om een geldprijs uit te lonen, maar dat kan ook weer oncomfortabel voelen voor sommige deelnemers. Het kan wel als een extra stimulans werken om mee te doen aan de pool. Ook kan je bijvoorbeeld betaalde vrije dagen uitloven aan de winnaars / top 3 spelers van het spel (afhankelijk van hoe groot de groep is). Dit is zeker een goede manier om alle oren gespitst te houden en ervoor te zorgen dat iedereen mee doet aan het spel! Voetbalpoules worden ieder jaar populairder onder de Belgen en het is een extreem goede kans om de werksfeer gegarandeerd te verbeteren. Je moet natuurlijk wel controleren of het een geschikt spel is voor jouw organisatie, want ieder bedrijf is nou eenmaal anders. Maar vele bedrijven gingen je voor en ook vele bedrijven zullen je volgen met het verbeteren van hun werksfeer via een voetbalpronostiek.


Ontdek de mogelijkheden »⚽️ 🏆 Bedrijfspronostiek?

Maak een EK bedrijfspronostiek aan exclusief voor jouw onderneming. Laat medewerkers individueel of in teams tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een demo en een passende oplossing.

Contact Direct bestellen »