Een pronostiek invullen om je kansen op succes te verhogen


images/pexels-pixabay-274506.jpg

September 5, 2022

Waarom het belangrijk is om plezier te hebben op kantoor

Zowel in de sport als op kantoor gaat plagen veel verder dan alleen persoonlijk plagen. Plagen stelt je in staat de relaties met je collega’s te verzachten en de professionele kloof te overbruggen. Maar je moet iets hebben om over te kletsen. De subtiliteit van plagerij ligt in de onderwerpen die worden aangesneden. Natuurlijk mag er geen misbruik van worden gemaakt. Plagen houdt op waar pesten begint en opmerkingen die bij wijze van grap worden gemaakt, mogen niet gemeengoed zijn en kwetsend of zelfs beledigend zijn voor de persoon aan wie ze worden gericht. Het is belangrijk, zelfs essentieel, dat de plagerij hand in hand gaat met een goede sfeer binnen het bedrijf. Daarom worden opmerkingen die te persoonlijk zijn, uitgesloten. Als er één gebied is waar alle werknemers van een bedrijf zich kunnen amuseren en met elkaar plezier kunnen hebben om een goede sfeer te creëren, dan is het wel sport. Omdat sport een gemeenschappelijke basis is voor iedereen en niemand schaadt. En laten we eerlijk zijn, sport in het algemeen zit vol wendingen en is dus bevorderlijk voor plagerij.

Wanneer kan je plagen op kantoor?

Je kunt je collega uit Gent plagen met de laatste nederlaag van KAA Gent. Of je kunt je collega plagen die Club Brugge steunt telkens wanneer ze worden uitgeschakeld in de Champions League. Al deze momenten zijn bijna gemeengoed geworden op de werkplek. Maar de beste tijd om te plagen op kantoor is tijdens een bedrijfspronostiek. Wat is een bedrijfspronostiek? De bedrijfspronostiek is een originele teambuildingactiviteit waarbij het bedrijf deelneemt aan een grote sportwedstrijd. Het WK of EK voetbal, de Wereldbeker Rugby, Roland Garros tennistoernooien, … er worden vele competities door bedrijfspronostiek.be aangeboden. Tijdens deze teambuildingactiviteit worden alle werknemers uitgenodigd om een pronostiek te doen over alle wedstrijden in de competitie. Wat is het doel? Het doel is de teams te verenigen rond een intern evenement binnen het bedrijf dat een goede sfeer creëert, met name door samen te komen. En ja, aangezien alle werknemers een pronostiek voor de competitiewedstrijden kunnen ingeven, is dit het moment om collega’s die het mis hadden te plagen. Maar pas op voor het “sneeuwbaleffect”. Een collega die plaagt, kan dubbel geplaagd worden als hij of zij de volgende pronostiek fout heeft.
⚽️ 🏆 Bedrijfspronostiek?

Maak een EK bedrijfspronostiek aan exclusief voor jouw onderneming. Laat medewerkers individueel of in teams tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een demo en een passende oplossing.

Contact Direct bestellen »