Een pronostiek op kantoor voor betere prestaties


images/pexels-pixabay-50713.jpg

October 17, 2022

Combinatie van sportcompetitie en welzijn op het werk

Op het eerste gezicht, lijkt het misschien grappig, vreemd en origineel. Wat is het nut van een pronostiekcompetitie in een bedrijf? Alle bedrijven hebben verschillende strategieën om hun teams te motiveren en te verenigen. Deze originele bedrijfsteambuilding een zeer goed initiatief, dus werd de teambuildingactiviteit opgezet, in de hoop dat België zo ver mogelijk zou geraken in de competitie, zodat de werknemers er zo lang mogelijk bij betrokken zouden blijven. En het was een succes, zelfs meer dan verwacht. Enkele getuigenissen: “Toen ik te horen kreeg dat er tijdens het WK een interne pronostiek zou worden aangeboden, dacht ik dat het een grap was. In veel bedrijven waar ik heb gewerkt, waren grote sportwedstrijden synoniem met ontspanning voor onze bazen. Hier zag mijn bedrijf het direct als een kans om het welzijn op het werk te verbeteren.” “Om eerlijk te zijn dacht ik dat deze kleine interne communicatie-actie slechts een klein deel van de werknemers zou interesseren. Maar door het buitengewone enthousiasme tijdens de hele wedstrijd en de onvergetelijke prestaties van ons Belgische team, waren er maar weinigen die niet in het spel werden meegesleept.” “In elke zin van het woord, het was een aangename verrassing. Deze bedrijfsteambuilding bleek veel meer effect te hebben dan ik dacht. Ik kon niet wachten op de volgende.”

Een pronostiekwedstrijd met een langetermijneffect

Het doel van deze vorm van teambuilding in bedrijven is een gezellig moment te bieden gedurende de hele competitie (over het algemeen een maand), maar ook ervoor te zorgen dat de effecten op het welzijn op het werk op de lange termijn merkbaar zouden zijn. Ook voor leidinggevende heeft de concurrentie op het gebied van bedrijfspronostiek de relatie met de werknemers veranderd. “Ik ben een voetbalfan. En als ik mijn team één ding kan verwijten, dan is het dat ze het voetbal niet zo volgen als ik. Maar tijdens de laatste bedrijfspronostiek hadden sommige van mijn collega’s betere pronostieken dan ik, ook al weten ze niets van voetbal! Natuurlijk hebben ze het niet nagelaten me te plagen. Het maakte ons hechter, we plaagden elkaar, we moesten naar andere afdelingen voor advies, en dat soort dingen. En het veranderde onze manier van samenwerken op een goede manier.” Zoals bij alle teambuildingactiviteiten is er een onmiddellijke verbetering van het welzijn op het werk. De doeltreffendheid van deze activiteiten kan pas echt worden afgelezen na langere tijd. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat bedrijfspronostiek leidt tot betere prestaties op het werk!
⚽️ 🏆 Bedrijfspronostiek?

Maak een EK bedrijfspronostiek aan exclusief voor jouw onderneming. Laat medewerkers individueel of in teams tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een demo en een passende oplossing.

Contact Direct bestellen »