EK Pronostiek 2020 / Door heel Europa


images/ek2020_ek2021.png

February 1, 2020

Voor het eerst wordt het EK niet gespeeld in één gastland, maar in maar liefst 12 verschillende landen. En het leuke is dat één van die landen Nederland is! Het EK wordt dus ‘all over Europe’ gespeeld in een aantal landen die tevens gekwalificeerd zijn voor het EK. De gekwalificeerde landen zijn inmiddels bekend, en dat betekent dat we volop kunnen gaan voorspellen en analyseren!

De EK 2020-landen die de strijd met elkaar aangaan, zijn België, Tsjechië, Engeland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Oekraïne, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Kroatië, Wales, Zweden, Polen, Oostenrijk, Turkije, Rusland, Italië, Finland, en natuurlijk Nederland. Maar wie zijn eigenlijk de favorieten en wie zijn de underdogs van dit EK?

Uit statistieken blijkt dat Engeland en België - ook wel de Rode Duivels genoemd - de grootste kanshebbers zijn om het EK te winnen. Maar hoe groot de kans is om te winnen, heeft ook te maken met in welke groep je bent ingedeeld en dus wie in de eerste fase je tegenstanders zijn. Ook dit EK is er weer een groep-des-doods: Frankrijk (Les Bleus), Duitsland en Portugal zijn ingedeeld in dezelfde groep. Ronaldo kan het dus nog wel eens heel erg moeilijk gaan krijgen! België en Nederland hebben daarbij geluk; beide landen zitten in een relatief makkelijke groep (Nederland speelt bijvoorbeeld tegen Oekraïne en Oostenrijk). Favoriet België heeft dus een goede kans. Engeland daarentegen zit op haar beurt in een iets moeilijkere groep ingedeeld tegen Tsjechië en Kroatië. Hoewel de Kroaten niet onderschat moeten worden, blijkt uit statistische voorspellingen dat Kroatië de minste kans heeft om het EK te winnen. Italië kan nog wel eens verrassen; zij zijn de laatste jaren niet heel sterk geweest maar hebben historisch gezien altijd goed gepresteerd en zijn in een relatief makkelijke groep ingedeeld. Het wordt dus heel spannend dit EK!
⚽️ 🏆 Bedrijfspronostiek?

Maak een EK bedrijfspronostiek aan exclusief voor jouw onderneming. Laat medewerkers individueel of in teams tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een demo en een passende oplossing.

Contact Direct bestellen »