Hoe kan men het moreel van het team (weer) opkrikken na COVID?


images/pexels-rfstudio-3621104.jpg

October 3, 2022

Wat is Bedrijfspronostiek.be?

Bij bedrijfspronostiek.be kunnen bedrijven een eigen platform opzetten voor hun werknemers om een pronostiek voor het WK 2022 in te vullen. Het doel van deze pronostiek is het verenigen van de werknemers en het creëren van een leuke sfeer onder collega’s. Iedereen kan meedoen aan de competitie en het zal vast en zeker het gespreksonderwerp worden tijdens de pauzemomenten. Inderdaad, niemand had de gezondheidscrisis kunnen voorzien die wij doormaken. Zodra de eerste lockdown werd aangekondigd, wisten we dat het WK zou worden uitgesteld tot 2022. Dit jaar is het eindelijk zover en bij Bedrijfspronostiek.be zijn we volop bezig met het voorbereiden van de WK pronostieken, aangezien wij geconfronteerd worden met een nog grotere vraag dan gewoonlijk, omdat het niet alleen een evenement is dat verenigd, maar ook een grootschalig evenement dat de gezondheidsnormen respecteert.

Het moreel van het team verhogen

De Covid-crisis maakte een einde aan wat in wezen het leven van een onderneming was: gedeelde emoties. Niemand mocht een verrassingsfeestje op het werk geven, georganiseerd door collega’s. Hoe kun je tevreden zijn met een virtueel feest? Het afgelopen jaar heeft het dagelijks leven voor een groot deel van de werkende bevolking veel weg gehad van “Werken, TV kijken, slapen”. Managers waren niet noodzakelijk voorbereid op het managen van teams die van thuis uit werkten. Iedereen moest zich heel snel aanpassen. Aan de andere kant bleven veel werknemers in de frontlinie om hun klanten te bedienen. Het is belangrijk hen te bedanken en te belonen. Helaas was het jaar te kort voor bedrijfsevenementen. Werknemers werden beroofd van eindejaarsfeesten, vrijdagmiddagborrels, kerstbomen, enz. Het WK, dat wordt gehouden van 21 november tot en met 18 december, is een niet te missen gelegenheid om de sociale banden in het bedrijf weer te versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat een WK voetbalpronostiek de goede stemming in het bedrijf zal (terug)brengen en gedurende een maand sterke emoties zal opwekken tussen de werknemers.

Heeft het negatieve gevolgen voor de teamprestaties?

Onze twee typische klanten, HR- en Interne Communicatieafdelingen, vermelden beide de behoefte om terug te keren naar een normaal bedrijfsleven. De meeste gesprekken in de gangen, bij de koffieautomaat, in de lift en in de eetruimte zijn van de ene dag op de andere verdwenen. Dit alles leidt tot complexe situaties: een pas aangeworven werknemer die nooit de kans heeft gehad om zijn collega’s te leren kennen, twee werknemers die vóór de crisis hecht waren en elkaar nauwelijks nog spreken, een werknemer die al 20 jaar bij het bedrijf werkt en die zijn pensioen niet heeft kunnen vieren… Het organiseren van een WK pronostiek zal de gesprekken weer op gang brengen en een goede sfeer zal de werkprestaties alleen maar ten goede komen.

Moet het bedrijfsleven niet opnieuw worden uitgevonden?

Het is zichzelf al aan het heruitvinden! Het is duidelijk dat deze crisis ons veel lessen heeft geleerd die we pas na tientallen jaren zouden hebben aanvaard. Dit is misschien een van de enige positieve punten van deze crisis; het is een formidabele versneller geweest in de transformatie van bedrijven naar nieuwe communicatiemethoden. Vandaag de dag weet elke werknemer ter wereld hoe hij een videoconferentie moet starten of zelfs een online projectbeheerprogramma moet gebruiken. In dit verband hebben veel bedrijven ingezien dat het een vergissing was om 100% van hun werknemers 100% van de tijd op kantoor samen te brengen, niet alleen uit economisch oogpunt, maar ook wat de teamproductiviteit betreft. Er zullen dus nieuwe instrumenten worden ingevoerd die ons in staat zullen stellen om datgene wat wij vroeger in de onderneming deden, op een volledig gedigitaliseerde manier om te zetten. En in dit wereldje past bedrijfspronostiek.be volledig.

Welke bedrijven kunnen meedoen op bedrijfspronostiek.be?

Het speelveld is eindeloos voor ons, van lokale kleine bedrijven met 10 werknemers tot grote groepen met 50.000 werknemers die op 5 continenten actief zijn. Wij hebben een evenement ontworpen dat alle werknemers van het bedrijf aanspreekt, of ze nu voetbalfan zijn of niet. Iedereen heeft een kans! In feite vragen veel werknemers hun echtgenoot, kinderen en familieleden om advies alvorens hun pronostieken in te vullen. Deze teambuilding gaat verder dan de professionele kring en omvat indirect de persoonlijke sfeer, waarbij een gevoel van trots wordt ontwikkeld om te werken voor een bedrijf dat zich bekommert om het moreel van zijn werknemers door wat plezier in hun dagelijks leven te brengen.
⚽️ 🏆 Bedrijfspronostiek?

Maak een EK bedrijfspronostiek aan exclusief voor jouw onderneming. Laat medewerkers individueel of in teams tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een demo en een passende oplossing.

Contact Direct bestellen »