Teambuilding met WK Pronostiek


images/art-9.jpg

July 31, 2022

Wat is WK Pronostiek?

Laten we beginnen met wat een pronostiek in het algemeen is. Er zijn twee verschillende soorten, waarvan één gekend is door de meeste mensen! De algemene pronostiek is er een waarbij een individu manager is van zijn eigen team, wat inhoudt dat hij het team opbouwt, handelt en alles doet wat een manager normaal zou doen. Dit type kan vrij moeilijk zijn voor beginners. WK Pronostiek daarentegen, is zeer eenvoudig en is zeer toegankelijk voor iedereen met enige basiskennis. Om te beginnen voorspel je de resultaten van elke wedstrijd. Voor elke juiste voorspelling krijg je punten en degene met de meeste punten wint! Halverwege de toernooien kan je jouw voorspellingen veranderen om het interessant en spannend te houden.

Bouwen aan een groepsgevoel

Het belangrijkste doel van het organiseren van een WK Pronostiek op kantoor is, net zoals elke andere sociale activiteit op de werkplek, het bevorderen van teambuilding onder collega’s. Het kan een geweldige manier zijn om binnen de organisatie te netwerken. Het helpt collega’s van verschillende afdelingen om met elkaar in contact te komen en elkaar beter te leren kennen.

Het effect op de productiviteit

Een voor de hand liggende zorg van veel bedrijven over een WK Pronostiek op kantoor is dat het de productiviteit zou kunnen verminderen. Managers willen zeker niet dat hun werknemers op het werk veel tijd besteden aan de WK Pronostiek. Net zoals bij elk ander productiviteitsprobleem is het belangrijk vanaf het begin duidelijke verwachtingen te stellen, door het personeel te laten weten dat hun werk op de eerste plaats moet komen. Bedrijven kunnen ook regels overwegen, zoals het beperken van WK Pronostiek activiteiten tot buiten werktijd of tijdens pauzes.

Overwegingen van inclusiviteit

Zoals eerder gezegd, is niet iedereen bekend met de WK Pronostiek en ook niet met de voetbalsport zelf. Door te kiezen voor een eenvoudige WK Pronostiek software kun je ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen. Er zou op een willekeurige manier een pronostiek ingevuld kunnen worden, waardoor iemand kan winnen. Het voordeel van diepgaande kennis over het voetbal, zoals de spelers, de geschiedenis en de nationale rangschikking, is dat er een gebrek aan verbeelding ontstaat voor het onverwachte. Dus maak je geen zorgen over toegankelijkheid, iedereen kan meedoen aan onze WK Pronostiek op kantoor.

Bijkomende overwegingen

Bedrijven moeten niet alleen manieren vinden om niet-voetbalfans deel te laten nemen aan de WK Pronostiek op kantoor, maar moeten ook nadenken over beloningen en stimulansen voor deelname. Veel WK Pronostiek competities hebben bijvoorbeeld een vergoeding voor deelname, waarbij de beste teams aan het eind van de competitie een deel van de pot krijgen. Hoewel dit een extra stimulans kan zijn om deel te nemen aan een competitie, kunnen sommige bedrijven en werknemers zich ongemakkelijk voelen bij een geldpot. Een ander voorbeeld is het inzetten van extra betaalde vakantiedagen voor de winnaar, wat zeker een manier is om iedereen te motiveren. De WK Pronostiek wint steeds meer populariteit bij de Belgen en het kan een geweldige kans zijn om teambuilding onder werknemers te stimuleren. Natuurlijk moeten organisaties zich afvragen of de WK Pronostiek goed past bij hun specifieke bedrijf, of het past bij de bedrijfscultuur onder het personeel en of het zal slagen in het uiteindelijke doel, namelijk het versterken van banden tussen het personeel, zonder voor al te veel afleiding te zorgen
⚽️ 🏆 Bedrijfspronostiek?

Maak een EK bedrijfspronostiek aan exclusief voor jouw onderneming. Laat medewerkers individueel of in teams tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een demo en een passende oplossing.

Contact Direct bestellen »